top of page

BLOG

Ara
  • Gökhan Aktaş

Yeni yıl geliyor!

Yılın en yoğun alışveriş sezonuna doğru ilerliyoruz. Hiçbir şeyin normal düzeninde seyretmediği böylesi bir yılda insanlar yine alışveriş yapıp, yine hediyeler verecek. Voxware ‘in yaptığı bir ankete göre, kişilerin % 51'i bu yıl normalden daha erken yılbaşı alışverişine başlamayı düşünürken, % 76'sı hediyelerinin yarısından fazlasını internet üzerinden satın almayı planlıyor.



Tüketici davranışındaki bu değişim, hem ürünleri pazarlamada hem de stok yönetiminde yeni problemler yaratacaktır. Markaların, internet gibi kalabalık bir ortamda onca ürün arasından ayrışmak için yeni yollar bulması gerekecek. Daha erken başlayacak ancak daha uzun sürecek bu sezonda satışları artırabilmek için tedarik zincirlerinin daha iyi yönetilmesi de gerekli olacaktır.

Metal ambalaj, bu sorunları çözmede size birkaç seçenek birden sunuyor. İnternet üzerinden alişverişin önemli kriterlerinden biri görsellik olduğu için, daha parlak ve canlı renkler tüketicileri daha çok cezbediyor. Teneke kutuya baskı yapmak için kullanılan ofset yöntemiyle dikkat çekici renkleri kolayca elde etmek mümkün. Teneke, zaten malzeme olarak yansıtıcı bir yüzeye sahip. Bu özelliğinden faydalanarak metalik efektli görseller de elde edilebiliyor.

Yılbaşı dönemlerinde oldukça popüler hale gelen teneke kutular, birçok marka tarafından özellikle “Yılbaşı Kutuları” olarak yıllardır kullanılmaktadır. Yeni yıla girmenin heyecanı, kırmızılı yeşilli kutularla birleştiğinde, tüketiciyle, rekabet edilmesi oldukça zor bir bağ da oluşturur.



Teneke kutunun faydaları satış yapıldıktan sonra da bitmez. Bir ürünü teneke kutuda almak ve onu bu retro kutudan çıkarma deneyimi tüketicilerde çok farklı bir his yaratır. Bu deneyim, sosyal medya kullanımının tüm zamanların en yüksek seviyelerinde olduğu bu dönemde, size güzel ürün yorumları ve belki de tavsiye niteliğinde sosyal medya paylaşımları olarak geri dönecektir.

"Teneke kutu gibi sadece Çin’de üretilen bir ürünün tedarik süreci nasıl iyi yönetilir?" diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Hemen yanıt vereyim. Biz teneke kutu üretimimizi Türkiye'de yapıyoruz ve sadece yurt içiyle sınırlı kalmayıp, Avrupa’ya, Orta Doğu’ya, Kuzey Afrika’ya ve direkt konteyner hatlarıyla ABD'ye bile hızlı sevkiyat yapabiliyoruz. Bu sayede, trendlerin ve sezonların çok hızlı ve çok sık değiştiği son yıllarda, müşterilerimizin tedarik zincirini elimizden geldiğince çeşitlendirmeye çalışıyoruz.

Eylül ayı başında birçok marka teneke kutular da dahil olmak üzere yılbaşı ürünlerini hazırlamaya başladı. Bizim üretimimiz de yılbaşı kutularıyla dolu ve Aralık ayına kadar bu doluluk sürecek. Siparişleriniz için hala zaman var. Pandeminin, eğlenceli promosyonlarınızı ortadan kaldırmasına izin vermeyip, müşterilerinize dört gözle bekleyecekleri hediyeler verin. Pişman olmayacaksınız.

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page