top of page

BLOG

Ara
  • Gökhan Aktaş

Teneke kutular kurabiyeleri taze tutar mı?

Pandemi sırasında çoğumuzun yeni beceriler öğrenme veya sahip olduklarımızı kullanma şansı oldu. Bu becerilerin büyük bir kısmı da mutfakla ilgiliydi. Bu yüzden de takip ettiğim bütün sosyal medya hesaplarında fırından yeni çıkmış ve dumanı üstünde kurabiye fotoğrafları ardı ardına sıralanıyordu. Görüntüler şahane ve eminim ki tatları da harikaydı.


Soğutma teli üzerinde parça çikolatalı kurabiyeler

Bu kurabiye resimlerini gördüğümde bir sonraki gün kurabiyelerin ne durumda olduğunu merak etmeden duramıyordum. Yanılıyor olabilirim ama her geçtiğimiz sene sağlıklı olma bilincinin arttığı bir dönemde bir tepsi kurabiyeyi kimsenin bir oturuşta yediğini sanmıyorum. Demek ki bu kurabiyelerin bir şekilde saklanması gerekiyor ama nasıl?

Öncelikle damla çikolatalı, zencefilli ve elmalı gibi yumuşak kurabiyeler (evet, zencefillilerin yumuşak olması gerekiyor) ile tereyağlı Danimarka ve Kavala gibi çıtır ve sert kurabiyelerin birbirinden ayrı bir şekilde saklanması gerekiyor. Aksi takdirde yumuşak kurabiyeler sertleşir ve çıtır kurabiyeler yumuşayıp bayatlar. Kulağa tuhaf geliyor ama ortamdaki neme bağlı olarak oluşan bir durum bu.

Fırından çıkardıktan sonra kurabiyelerinizin tamamen soğumasını beklemeniz gerekiyor. Sonrasında çok sevdiğiniz bir teneke kutunun içine bu kurabiyeleri koyabilirsiniz. Değişik tatlarda kurabiyeler yaptıysanız ve de bunların yoğun aromaları varsa, koku ve aromaların birbirine karışmaması için ayrı kutulara koymanız daha doğru olacaktır. Ayrıca kurabiyeler üst üste geliyorsa yapışmalarını önlemek için her sıra arasına pişirme kağıdı koymalısınız. Bu şekilde saklarsanız kurabiyeleriniz oda sıcaklığında bir ila iki hafta taze kalacaktır.


Rengarenk eski teneke kutular

Kurabiyeleri saklamak konusunda teneke kutuları öne çıkaran birkaç neden var. Öncelikle birçok gıda ürünü güneşi gördüğünde lezzetini kaybeder ki bu yüzden evlerimizde kilerler vardır. Metal kutular yapıları gereği güneş ışığının içine girmesini engellerler. Ayrıca, teneke kurabiyelere herhangi bir tat veya koku eklemez. En önemlisiyse, teneke kutular hava ve nem akışını ciddi oranda azaltarak kurabiyelerinizin yumuşaklığını veya gevrekliğini korur. Bu yüzden de kapaklarını kapalı tutmak çok önemli.

Bunun dışında teneke kutu kullanmanın sizi iyi hissettirecek birkaç özelliği daha var. Teneke kutuları kullandığınız zaman aslında geri dönüşümden çok daha iyi olan ileri dönüşüm yapmış oluyorsunuz ve de dürüst olmamız gerekirse, teneke kutular çok mu çok eğlenceli, sevimli ve şirin. Kim ev yapımı kurabiyelerle dolu renkli bir teneke kutuya hayır diyebilir ki? İlle bize de yollamak isterseniz, iletişim bilgilerimizi sayfada bulabilirsiniz.

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page